Blog

Ce modificari vor aparea legat de emiterea rovinietei

MTI a publicat pe siteul propriu, in dezbatere publica, un proiect de ordin pentru modificarea si actualizarea Normelor pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania, armonizare cu Legea nr. 144/2012. Proiectul de act normativ prevede ca rovinietele pot fi achizitionate prin intermediul unor aplicatii informatice, precum si prin SMS, ambele variante avand drept de acces la Sistemul informatic de emitere, gestiune, monitorizare si control al rovinietei (SIEGMCR).

Se mai aduc in dezbatere publica si o serie de schimbari care au scopul de a imbunatati procesul de emitere a rovinietelor. Noile propuneri ale MTI stabilesc ca, in cazul schimbarii numarului de inmatriculare al vehicului, modificarea in baza de date SIEGMCR va fi gratuita, fiind eliminata conditia de achitare a tarifului de modificare.

In cazul schimbarii numarului de inmatriculare al vehicului, rovinieta isi mentine valabilitatea doar daca proprietarul se prezinta la unul dintre punctele de lucru ale CNADNR si solicita modificarea in baza de date a sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare si control al rovinietei (SIEGMCR). In prezent, modificarea se realizeaza pe loc, insa doar dupa ce utilizatorul achita tariful de modificare, in valoare de 20 de lei, fara TVA.

Proiectul de ordin al MTI stabileste cadrul legal in baza caruia incasarea tarifului de utilizare si emiterea rovinietelor va fi posibila si pe teritoriul altor state, in conditiile in care legislatia actuala nu prevede nimic in acest sens.

Emiterea rovinietelor va fi posibila si in afara Romaniei, prin intermediul unor persoane juridice romane sau straine cu care au incheiate intelegeri comerciale in acest scop. Conform noilor dispozitii, rovinietele se vor putea achizitiona si de la unele institutii straine, omoloage CNADNR, cu care aceasta va incheia conventii pentru emiterea de roviniete pe teritoriul statului in care isi desfasoara activitatea.

Sursa: MTI

Tags: , , ,

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

(Spamcheck Enabled)