Blog

OUG 11/2013 schimba regulile privind tractarile auto

oug11_2013S-a constatat o crestere alarmanta a transporturilor cu vehicule rutiere destinate transportului de vehicule avariate sau defecte, vehicule care nu corespund din punct de vedere tehnic, nefiind omologate si agreate in acest sens, iar conducatorii auto ai acestora nu au o pregatire specifica, astfel incat se pune in pericol siguranta rutiera, guvernul a initiat o oronanta de urgenta prin care reglementeaza mai strict acest domeniu: OUG 11/2013.

Art. 11^1

(3) Pentru a efectua transport rutier national contra cost de vehicule rutiere defecte sau care sunt avariate, intreprinderile trebuie sa fie autorizate de catre autoritatea competenta.

(4) Modalitatea de autorizare, precum si conditiile care trebuie indeplinite pentru autorizarea transportului prevazute la alin. (1)-(3) se stabilesc de catre autoritatea competenta prin norme.

Autoritatea Rutiera Romana (A.R.R.) a oferit un raspuns oficial privind OUG 11/2013 ce reglementeaza transportul rutier si noile norme de aplicare a noi legi modificate.

Se pare ca transportatorii se vad nevoiti sa mai astepte ca Ministerul Transportului sa emita noile norme de aplicare a legii transportului.

Noua lege va afecta toti transportatorii ce efectueaza transport national rutier de marfuri cu vehicule rutiere  a caror masa autorizata, inclusiv cea a remorcii/semiremorcii este cuprinsa 2,4 tone si 3,5 tone si transport rutier national de persoane cu vehicule avand 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducatorului auto.

Tags: , , ,

admin

OUG 11/2013 schimba regulile privind tractarile auto (2)

  1. Dobrescu

    Am o firma mica,mi-am luat masina de pana la 3,5 to ca sa pot livra marfa. Si asa merge prost,daca mai trebuie sa cheltuim ca sa ne mai autorizam la niste paraziti de la ARR,voi duce masina si-i voi da foc in fata ARR sau a guvernului in semn de apreciere a ceea ce fac nenorocitii nostri de conducatori. Asa sa va ajute dumnezeu,parazitilor!

  2. Valentin Popescu

    D-le Dobrescu suntem condusi de idioti si nu ma mira mira nimic, pentru scaderea numarului de accidente sa mareasca amenzile si sa angajeze politisti care sa circule pe drumurile nationale in masini fara insemne (care sa nu fie inscriptionate) si pot face ordine in circulatia pe drumurile publice in careva luni.Astai o noua taxa inventata de haiducii care ne conduc.
    Traiasca PSD-ul si PNL-ul!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

(Spamcheck Enabled)