Blog

Taxa auto, majorată, micşorată, suspendată şi reintrodusă

banner1Taxa auto a fost introdusă de Guvern în luna aprilie 2008, fiind calculată în funcţie de datele tehnice ale fiecărei maşini în parte, pe baza capacităţii cilindrice şi emisiilor de dioxid de carbon, iar în ultimii ani a fost modificată de mai multe ori.

Astfel, în 2011, cuantumul taxei auto a fost majorat în medie cu 45-50%, dar cu o creştere dublă sau aproape triplă pentru vehicule poluante, pentru ca în acest an să fie redusă cu până la 25%. În luna ianuarie 2012, Guvernul a decis însă ca taxa de primă vânzare a maşinilor înmatriculate înainte de 2007 să fie suspendată până la începutul anului 2013, urmând ca persoanele care au plătit deja această taxă să primească banii înapoi.

În ordonanţa de suspendare a taxei auto de primă vânzare se arăta că, prin această măsură, bugetul Fondului pentru Mediu a fost privat de 336 milioane lei, reprezentând veniturile care ar fi fost obţinute prin impunerea la plată a tuturor autovehiculelor înmatriculate rulate, pentru care este transcris dreptul de proprietate.

O altă pierdere de venituri, estimată la 240 milioane lei, era indicată din reducerea valorii taxei auto cu până la 25%.
Taxa de primă vânzare trebuia percepută cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate în România asupra unui autovehicul rulat şi pentru care nu a fost achitată taxa de poluare.

Nemulţumiţi de formele pe care le-a îmbrăcat în ultimii patru ani taxa de primă înmatriculare, indiferent de felul în care a fost numită, transportatorii au avansat ieri o serie de propuneri, menite să-i penalizeze pe poluatori şi să stimuleze achiziţia de maşini cât mai ecologice.

Transportatorii consideră că menţinerea unei taxe unice la înmatriculare va aduce haos în evidenţele proprietarilor de autovehicule. Tranzacţiile se vor realiza, autovehiculele se vor vinde şi cumpăra, dar fără să mai fie declarate oficial, tocmai pentru evitarea taxării cu mii de lei, sume care ajung să depăşească 50% din valoarea autovehiculului, pentru cele înmatriculate înainte de 2007. Trebuie avut în vedere că o taxare unică nu este sustenabilă din punct de vedere ecologic pe termen lung. Un autovehicul înmatriculat în 2007 în România şi taxat pentru norma Euro 3 (atunci una dintre cele mai puţin poluante), după standardul din 2012, nu mai este printre cele mai ecologice, dar va polua multă vreme, fără să mai plătească nimic. Ce este de preferat? Plata unei sume anuale de câteva zeci de lei în plus sau plata unei sume de 2.200 lei pentru un Logan pe benzină 1,2 l Euro 3 din 2005? Spre exemplu, pentru un Logan diesel cu o capacitate cilindrică de 1461 cmc, EURO3 (an fabricaţie 2005) taxa de înmatriculare este de 7.305 lei, iar pentru un autovehicul diesel cu capacitate cilindrică de 1896 cmc EURO3 (an fabricaţie 2003) taxa de înmatriculare este de 9.630 lei

Sursa: Curierul National

Tags:

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

(Spamcheck Enabled)